Golfanlegget

Milepæl for Høken GK– Vi har hatt flere milepæler underveis i realiseringa av av banen, men dette er utvilsomt den største, sier leder i Høken Golf, Jostein Stave til Bladet Vesterålen.


Banen, som er et resultat av iherdig dugnadsinnsats fra lokalbefolkningen, består nå av ni hull. 12. juni blir banen slopet av NGF og dermed handicaptellende.


Nå ser klubben frem mot en aktiv sommer med golfkurs, flere turneringer, blant annet en midattsgolf-turnering i forbindelse med et stort flyshow, og faste treninger for medlemmer og tidligere medlemmer.


Høken Golf består i dag av 70 medlemmer.


Den anerkjente banearkitekten Christian Lundin har tidligere uttalt til Norsk Golf at Bleik Golfstrømsbane har potensiale til å bli blant de 500 beste banene i verden.Les Norsk Golfs repportasje fra Bleik Golfstrømbane i 2014 under!

http://www.norskgolf.no/artikler/turneringer/milepael-bleik-gk

Norges "skjulte perle" (2014)Rett utenfor tettstedet Bleik i Andøy kommune ligger en av Norges mest unike golfbaner, Bleik Golfstrømbane, som er en del av Sportsklubben Høken. Potensialet i den dugnadsdrevne firehullsbanen er enormt. Naturen som rammer inn banen er slående vakker, og det spesielle mikroklimaet med mildvær, midnattssol og nordlys gjør nok mang en golfklubb misunnelig.Banen er bygget på sandgrunn, og ligger på det stedet i Norge som er nærmest Golfstrømmen, noe som gjør banen grønn store deler av året.Anleggsansvarlig i Norges Golfforbund, Pål Melbye sier «the sky is the limit» for Bleik Golfstrømbane.


- Banen har potensiale til å bli en av Europas mest unike linksopplevelser. Klubben er dugnadsdrevet i et lite og engasjert miljø. De har en lang vei å gå, men potensialet er helt enormt, spesielt med tanke på turisme. Banen ligger bare noen minutter unna Andøya Lufthavn, og det er en rekke spennende aktiviteter i nærområdet som tiltrekker turister, for eksempel hvalsafari og windsurfing.


(Christian Døvle, Norsk Golf 21.02.2014) 

KONTAKT OSS


Grusbanen

Bleik, Andøy

+47 974 30 312

+47 918 53 477