Nyttig

UTLEIE AV GOLFSETT


Høken GK har golfutstyr til leie. Her kan man leie golfsett med vogn inkludert i prisen!

Leien inkluderer ikke baller, pegger eller hanske da dette kjøpes etter behov.Det koster kr 200,-/døgn for å leie golfsett. Dette uavhengig av antall runder. Det står golfvogner utenfor utleiekontaineren du kan benytte gratis når du har betalt for settet.Pr nå er det 4 herresett (høyre), 1 linkssett (herre), 1 damesett og 2 sett til junior.


Kontakt telefon 91853477 for avtale om leie. Det anbefales å reservere leiesett på forhånd da det er mange som ønsker å leie.GJESTESPILLER


Gjester ved Bleik Golfstrømbane betaler

kr 250,- for 9 hull, kr 300,- for 18 hull og kr 500,- pr. døgn.

(Overnattende gjester ved  Hotell Marena på Andenes betaler kun 50% av greenfee)

Betales med kontanter eller VIPPS-nr 13127

HVA ER EN LINKS-BANE?


Links er den eldste typen golfbane og ble først utviklet i Skottland, golfens hjemland.

Linksbaner ligger ved kystområder, på sandet jordsmonn og ofte blant sanddyner, med få vannhindere og få (ofte ingen) trær.

Dette gjenspeiler både naturen i landskapet der spillet oppstod og det faktum at banearkitekter på den tiden hadde begrensede midler til rådighet, samt at graving måtte gjøres for hånd og derfor ble holdt til et minimum.Utfordringene ved golf på linksbaner kan deles i to.


For det første: banenes egen natur, som ofte karakteriseres av ujevne fairwayer, tykk rough og små, dype bunkere.

For det andre, på grunn av beliggenheten ved kysten, er mange linksbaner preget av sterk vind.

Dette påvirker spillestilen og favoriserer golfere som kan spille lave, presise slag. Fordi mange linksbaner består av ni hull som spilles utover kysten i én retning og ni hull som spilles innover i motsatt retning, må spillerne ofte streve med motsatt vindretning i hver halvdel av runden.

DUGNADSAKTIVITET OG GOLFSPILL


Våre dyktige dugnadsarbeidere jobber for å vedlikeholde golfbanen for å la deg få en golfopplevelse du sent vil glemme. Vi men opplever dessverre fra tid til annen spillere som slår ut ballen uten å ta hensyn til dem.

Dette skaper farlige situasjoner og er ikke ønskelige.

Vi oppfordrer alle som spiller på Bleik Golfstrømbane om å ta hensyn og alltid prioritere sikkerheten for de som befinner seg på banen og på turstien.   

Få øyekontakt og rett gjerne en hånd i været for å signalisere at du har sett den andre parten, og vent til de er i sikker sone før du slår ut ballen.


Takk!

SALG AV BALLER, HANSKER OG PEGGER


På Bleik Golfstrømbane kan du kjøpe baller, pegger og hansker fra vårt utvalg. Utvalget kan i perioder være begrenset, og det anbefales å kontakte oss på forhånd for å høre hva vi har av størrelser igjen på hansker.Prisliste 2018

 • 3 stk baller kr 60,-
 • 5 stk baller kr 80,-
 • Hanske pr stk kr 100,-
 • Pegger kr 50,-

ORD OG UTTRYKK I GOLF


Fore (uttales FÅR)  er et varselrop i golf. Golfspillere plikter å rope «fore!» når det finnes den minste mulighet for at golfballen kan treffe en annen spiller eller en tilskuer.


Out of Bounds (OB) er et begrep i golf som omtaler områder utenfor golfbanen hvorfra det ikke er tillatt å spille. Fra 1 meter nedenfor tursti og over kanten regnes som OB.

Out of bounds utgjør en vanskelighet for spilleren, idet man blir idømt et straffeslag og må slå på nytt dersom ballen havner out of bounds.


Grunn under reparasjon (GUR) er områder på golfbanen som enten er under reparasjon eller som er skadet på grunn av regn eller annet. Disse områdene er markert med blå pinner eller streker på bakken. Hvis ballen havner innenfor disse har spilleren rett til å droppe ballen ut av området uten å pådra seg straffeslag. Men spilleren kan også spille der ballen ligger dersom det er ønskelig. Hvis de blå pinnene derimot er hvite på toppen, betyr det at det ikke er tillatt å spille fra innenfor området, og spilleren har plikt til å droppe ballen ut. Dette for å unngå unødvendig slitasje på spesielt sårbare områder på banen.

LOKALE REGLER


I tillegg til reglene fra Norges Golfforbund har Bleik Golfstrømbane lokale regler.

 1. Turstien ved golfbanen blir mye brukt. Vent med slag på hull 1, 2, 5 og 6 dersom det kommer folk langs stien. Turgåere har "forkjørsrett".
 2. Området fra og med turstien mot stranda er OB.
 3. Unntak fra regel 2: Sone ved green 1, 5 og 6, merket med hvite staker. Her er det lov å spille i og utenfor turstien. Dersom ballen havner over kanten nedenfor raet er den OB.
 4. Høyre kant inn mot hull 6 er merket som sidevannshinder.
 5. Ved innslag mot green 3, bør man vente til teeboksen på hull 4 er gått ut.
 6. Fridropp for plugget ball på hele spillefeltet, ikke bare på fairway.
 7. På fairway regnes alle steder som ikke har gress som GUR (bortsett fra bunkere).


(Gjeldende for spilleåret 2018)

KONTAKT OSS


Grusbanen

Bleik, Andøy

+47 974 30 312

+47 918 53 477